Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon, după ce a trecut de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3. Calificarea în finală i-a adus campioanei noastre o urcare de trei poziţii în clasamentul WTA Live faţă de debutul turneului, Simona ocupând acum locul 4. Din păcate, chiar dacă va câştiga Grand Slam-ul londonez, românca nu poate urca mai sus de poziţia a 4-a în ierarhia mondială.

La finalul partidei cu Svitolina, Halep a fost extrem de emoţionată şi a declarat că este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa ei. „E un sentiment grozav, sunt foarte bine, sunt emoţionată, e unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis. Sunt fericită că am putut ajunge în finală. […] Nu contează cine va fi de partea cealaltă a fileului, e ultimul meci al turneului, este o finală. Joc pe terenul central la Wimbledon şi nu pot cere mai mult!”, a declarat românca.

Adversara Simonei din finală este nimeni alta decât coşmarul Serena Williams, care o conduce pe româncă la întalnirile directe cu 9-1. Simona a câştigat în faţa fostului număr unu mondial o singură dată, la Turneul Campioanelor în 2014. Americanca a trecut uşor joi de Barbora Strycova din Cehia, scor 6-1, 6-2 şi, dacă va trece de sportiva din România în finală, îşi va aşeza în vitrină cel de-al optulea mare trofeu de la Wimbledon. ”Simona este dură, a jucat incredibil astăzi. Am văzut semifinala Simonei. Mereu am avut meciuri grele cu ea și aștept cu nerăbdare să o întâlnesc”, a declarat Serena Williams după semifinala câştigată împotriva cehoaicei.

Calificarea în finala de la Wimbledon îi asigură Simonei Halep un cec in valoare de 1,49 milioane de dolari, sumă pe care o poate dubla dacă va câştiga cel de-al doilea Grand Slam al carierei, mai precis 2,98 miioane de dolari. În întreaga sa carieră, Simona Halep a adunat deja aproape 30,2 milioane de dolari.