Este știut deja că, în ultimii ani, comportamentul consumatorului de turism din România s-a schimbat, fiind controlat de nevoia de a-și gestiona mult mai bine bugetele pentru vacanța de vară și de a căuta cel mai bun raport calitate – preț.

De-a lungul timpului, am lansat mai multe pachete turistice foarte căutate de către români. Dintre acestea, îmi vin acum în minte sejururile cu autocarul sub 100 de euro. Un astfel de pachet  incude transportul și 6 nopți de cazare în destinații precum Kefalonia, Asprovalta, Lefkada, Paralia Katerini, Halkidiki și altele. De asemenea, oferim circuite low-cost în Europa care pornesc de la 200 de euro de persoană ori sejururi estivale low-cost în destinații precum Bulgaria, Turcia, Creta, Muntenegru”, spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel, agenție prezentă pe segmentul de turism low-cost.

Mergând pe acest concept, punctează Călimănescu, agenția pe care o conduce  a ajuns astăzi să vândă sejururi estivale low-cost, în peste 20 de destinații din Grecia, în care turiștii merg în special cu cursele charter realizate cu avionul sau autocarul.

Cele mai căutate produse ale acestui sezon estival sunt charterele cu avionul către Zakynthos, Creta, Corfu sau Rodos, unde prețul unui sejur pornește de la 258 de euro. Pachetul include transportul cu avionul, 7 nopți de cazare la un hotel de 3 stele cu mic dejun, transferurile de la aeroport la hotel și retur, asistența turistică.