Rice are o experienţă auto valoroasă după ce a lucrat pentru diferite branduri în Europa, inclusiv BMW. Îl înlocuieşte pe Peter Birtwhistle, director de creaţie al Centrului European R&D Mazda, care se retrage dupa 26 de ani petrecuţi alături de Mazda.

Birtwhistle s-a alăturat Mazda în 1988 şi a condus departamentul de design al Mazda Europe din 1999. Printre altele, el a jucat un rol integrator în dezvoltarea temei de design KODO – Sufletul Mişcării, ce a fost recompensată cu nenumărate premii inclusiv cu premiul Auto Build pentru design în 2013 pentru noua generaţie Mazda6 şi premii de design red dot în 2014 pentru Mada3 şi în 2013 pentru Mazda6. Ambele modele au fost finaliste în cadrul World Car Design of the Year.

„Mazda are o tradiţie îndelungată în Europa pentru designul remarcabil şi este considerat cel mai european brand japonez. Acest lucru se datorează pasiunii lui Peter pentru design şi maşini”, a declarat Jeff Guyton Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. „Aş vrea să-i mulţumesc pentru contribuţia la succesul Mazda şi sunt sigur că putem conta în continuare pe suportul şi expertiza lui. Suntem norocoşi să avem un succesor atât de talentat.  Kevin va continua munca lui Peter, va oferi Mazda continuitatea necesară şi, în acelaşi timp, va reprezenta o nouă generaţie de designeri.”