Acuzații dure la adresa proiectului pensiilor speciale

În urma dezbaterilor aprinse care au avut loc în Parlamentul României, formațiunea politică AUR a rămas fermă în opoziția sa față de legea privind pensiile de serviciu. Contrar așteptărilor, proiectul votat de Parlament nu a dus la desființarea pensiilor speciale, ci doar la tăierea anumitor categorii, arată Alianța pentru Unirea Românilor.

Deputatul George Simion, președintele AUR, a criticat decizia coaliției guvernamentale. El spune că aceasta s-a dovedit a fi un simulacru, în care nu s-a tăiat cu adevărat nimic din pensiile considerate excesive. El a subliniat că, în schimb:

  • polițiștii
  • militarii
  • rezerviștii, persoane care și-au dedicat viața serviciului în slujba țării, au fost incluși în categoria „jefuitorilor”, situație pe care AUR o consideră inacceptabilă.

„Pe parcursul dezbaterilor din comisiile de la Camera Deputaţilor şi de la Senat, prin amendamentele depuse de colegii mei, am încercat să scurtăm perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimţite, cu adevărat speciale şi am încercat să reducem cuantumul pensiilor nesimţite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul preşedintelui. E singura formă prin care se poate umbla la nişte pensii aflate în plată, e singura formă prin care se pot tăia nişte privilegii, pentru că nu intervenim asupra drepturilor. Ce au făcut ei? I-au inclus pe poliţişti, pe militari, rezervişti, care sunt încă la dispoziţia Armatei Române, care iau pensii de mizerie – de 3.000 – 3.500 de lei – în categoria specialilor, în categoria pensiilor nesimţite, în tagma jefuitorilor”, a susţinut George Simion.

AUR se opune „simulacrului”

George Simion a mers și mai departe și a precizat că partidul pe care îl conduce se opune acestui „simulacru”.

„AUR se opune categoric acestui simulacru, acestei forme fără fond în care nu se taie nimic și în care sunt puși laolaltă oameni care și-au făcut datoria față de statul român și îmbuibați, sinecuriști, înavuțiți, care au ieșit la pensie la 40 de ani cu pensii speciale de 7.000 – 8.000 – 10.000 de euro”, a declarat liderul AUR.

George Simion
SURSA FOTO: Facebook, George Simion

AUR, perceput greșit ca vinovat pentru vot

Senatorul Claudiu Târziu, membru în Consiliul Național de Conducere al AUR, a subliniat confuziile care au apărut în urma votului din Senat. AUR a fost greșit perceput ca vinovat pentru rezultatul votului. Partidele aflate la guvernare au exploatat această situație în defavoarea AUR.

Legea adoptată nu a desființat pensiile speciale în totalitate, ci doar a tăiat parțial din anumite categorii. Legea ține doar o mică parte a privilegiilor excesive, a explicat senatorul. El a argumentat că această decizie a fost un prim pas spre dreptate, deși nu a atins problema în profunzime.

„Aşa s-a întâmplat şi cu votul nostru din Senat. Legea aceasta nu desfiinţează pensiile speciale, legea aceasta taie puţin din anumite pensii speciale şi numai din anumite, pentru că CCR şi-a apărat drepturile. Judecătorii Curţii Constituţionale şi-au apărat propriile lor interese, şi au apărat şi interesele unor magistraţi – cei mai mulţi dintre beneficiarii acestor pensii speciale”.

Acesta a mai spus „La Senat noi am preferat să votăm această lege pentru că este un început de dreptate. Nu e dreptate până la capăt, dar este un pas spre dreptate, se taie puţin din aceste pensii speciale. La Camera Deputaţilor colegii au decis că mai bine resping în totalitate legea care nu face dreptate până la capăt pentru români”.

„Şi una şi cealaltă dintre opţiuni are justificări legale şi morale, dar niciuna nu susţine pensiile speciale, nici una nu este în favoarea privilegiilor de castă pe care şi le-au făcut unii cu ajutorul unor politruci care au guvernat prea mult ţara”, a explicat senatorul.