"Nu este bine să comentăm în public hotărârile care sunt pronunţate în primă instanţă, aşa cum i s-a întâmplat domnului Liviu Dragnea. El beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie, nefiind condamnat", a declarat, de la bun început, Cupşa, răspunzând unei întrebări în conferinţă de presă. 

Însă, din punct de vedere politic, a continuat deputatul, ţinând cont de tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, Liviu Dragnea ar trebui să îşi facă o analiză exactă, conform Agerpres.

"Şi să renunţe la preşedinţia Camerei Deputaţilor, apropo, pe care nu o exercită aproape niciodată, o floare la butonieră doar, pentru că nu a fost prezent la Codul de procedură penală, nici la majoritatea momentelor delicate şi ar fi bine pentru felul în care funcţionează Parlamentul României ca Liviu Dragnea să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor", a precizat liberalul. 

Întrebat dacă s-ar putea da o ordonanţă de urgenţă pentru salvarea lui Dragnea, deputatul a negat acest lucru. 

"Nu vor da o ordonanţă de urgenţă pentru salvarea lui Dragnea, pentru că ar fi pentru ei un dezastru. Din punct de vedere politic, pentru noi ar fi bine să dea o astfel de ordonanţă de urgenţă, pentru că a doua zi toţi românii de bună credinţă ar fi în stradă. Este inadmisibil să dai o ordonanţă, care în esenţă este un act normativ cu caracter general, care să-l vizeze pe x sau pe y, pe Dragnea sau pe Tăriceanu. Nu o vor face, aşa cum au revenit şi pe Ordonanţa 13", a conchis Ioan Cupşa.