Mai mulţi protestatari au aruncat cu sticle cu apă în deputat pe o stradă din cartierul de afaceri Kolonaki, din apropierea parlamentului, iar acesta s-a refugiat în spatele unui cordon al poliţiei. Potrivit poliţiei, deputatul nu a fost rănit.

Anterior, un post grec de radio anunţase că Athanassiadis a fost rănit uşor la cap.

Athanassiadis a produs miercuri o surpriză în parlament, votând pentru planul de austeritate în curs de adoptare, după ce zile întregi a ameninţat că va vota împotrivă, întrucât se opunea privatizării anunţate a companiei elene de electricitate.

Potrivit AFP, la Atena au loc încă ciocniri între demonstranţi şi forţele de ordine, la peste trei ore de la votarea în parlament a planului de austeritate.

Conform ultimelor informaţii, 72 de persoane, printre care 32 de poliţişti, au fost spitalizate în urma înfruntărilor violente de miercuri. De asemenea, 11 persoane au fost arestate, potrivit poliţiei.

În cursul după-amiezii, unul dintre hotelurile capitalei, King George, aflat în piaţa Syntagma, a fost evacuat ‘cu titlu preventiv’.

De asemenea, în birourile Poştei, care se află la parterul Ministerului de Finanţe, s-a declanşat un incendiu.

În momentul în care dezbaterea s-a reluat în parlamentul elen, de această dată privind legea de aplicare a planului de austeritate ce urmează a fi supusă joi la vot, tensiunile au reînceput în piaţa Syntagma, iar câteva sute de demonstranţi cu cagule continuă să aibă ciocniri cu forţele de ordine pe două străzi adiacente.

Aceste grupuri de protestatari au improvizat baricade din mobilier urban şi de birou, aruncând cu pietre şi alte proiectile în poliţişti.