ING Groep NV a anunţat marţi că se aşteaptă la deprecieri de aproximativ 300 de milioane de euro din valoarea achiziţiilor anterioare, deoarece cel mai mare grup bancar din Olanda este semnificativ afectat de efectele economice negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

ING va înregistra deprecierea, care nu afectează indicele de adecvare a capitalului, în rezultatele din trimestrul doi din 2020, care vor fi publicate în 6 august.

Deja banca avertizase că profitul său net în trimestrul doi din 2020 va fi afectat de impactul pandemiei, deoarece măsurile de izolare impuse în Europa au afectat afacerile şi au dus la creşterea creditelor neperformante.

În primele trei luni ale acestui an, profitul net al ING a scăzut cu 40%, până la 670 milioane de euro, în condiţiile în care provizioanele pentru acoperirea posibilelor pierderi au urcat la 661 milioane de euro, de la 207 milioane de euro în perioada similară a anului trecut. Veniturile trimestriale au scăzut cu 1,4% până la 4,51 miliarde de euro.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în anul 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.