De asemenea, o serie de alte tarife şi comisioane percepute participanţilor pentru operaţiuni cu astfel de instrumente financiare au fost diminuate, precizează un comunicat al DC.

Potrivit sursei citate, acest demers vine în completarea faptului că, pentru admiterea şi menţinerea în sistemul Depozitarului Central a titlurilor de stat, Depozitarul Central nu percepe niciun tarif Ministerului Finanţelor Publice.

'Decizia de a percepe comisioane şi tarife mai mici pentru operaţiunile derulate în sistemul Depozitarului Central cu titluri de stat pentru investitorii de retail vine în sprijinul susţinerii dezvoltării acestui segment de piaţă, prin asigurarea unui nivel eficient de cost atât pentru emitent, cât şi pentru investitorul final. Depozitarul Central îşi propune să răspundă nevoilor întregii pieţe şi să fie permanent aliniat cu tendinţele în continuă schimbare. Sperăm că reducerea comisioanelor să dea un impuls acestor noi instrumente financiare, aducând pieţei de capital din România un plus de dimensiune şi vizibilitate la nivel european şi internaţional', a declarat directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu. AGERPRES