Trump s-a întâlnit cu procurorii generali din Arizona, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Missouri, Carolina de Sud, Texas, Utah și Virginia de Vest, transmite Reuters.

De asemenea, miercuri, Departamentul de Justiție, care cercetează Google pentru potențiale încălcări ale legii antitrust, a făcut un apel la birourile procurorilor generali de stat pentru a previzualiza o plângere împotriva gigantului în ceea ce privește căutările și publicitate pe internet, poate chiar săptămâna viitoare, potrivit două surse apropiate de acest subiect.

Este normal ca departamentul să solicite sprijin din partea procurorilor generali de stat atunci când depune procese mari.

Criticii au acuzat Google, deținut de compania mama Alphabet, că a încălcat legea antitrust abuzând de poziția sa dominantă în publicitatea online, precum și cu sistemul său de operare Android, dar și de favorizarea propriilor companii în căutări.

Departamentul de Justiție ar putea să aștepte cel puțin încă o săptămână înainte de a introduce procesul, timp în care statele examinează cazul și decid dacă să se alăture sau nu, au spus persoane apropiate de această chestiune.

Casa Albă a declarat că discuția privind imunitatea juridică a implicat modul în care avocații pot utiliza recursurile legale existente la nivel de stat – într-un efort de a slăbi legea cunoscută sub numele de Secțiunea 230 din Legea privind decența în comunicații, care protejează companiile de internet de răspunderea privind conținutul postat de utilizatori.

După întâlnire, Trump a declarat reporterilor că se așteaptă să ajungă la o concluzie cu privire la problema platformelor tehnologice într-o perioadă foarte scurtă. Nu a fost însă clar imediat la ce concluzie se referea.

Propunerea are nevoie de aprobarea Congresului SUA

El a spus că administrația sa urmărește performanța platformelor tehnologice în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

„În ultimii ani, un grup redus de platforme tehnologice puternice și-au strâns controlul asupra comerțului și comunicațiilor din America”, a spus Trump. „În fiecare an, nenumăraților americani le sunt interzise interzise lucruri, sunt înscriși pe liste negre și reduși la tăcere prin aplicarea arbitrară sau răuvoitoare a regulilor mereu schimbătoare”, a adăugat el.

Anterior, tot în cursul zilei de miercuri, Departamentul Justiției a dezvăluit o propunere legislativă de reformare a Secțiunii 230. A urmat cererii lui Trump, de la începutul acestui an, de a face față giganților tehnologici după ce Twitter Inc a plasat etichete de avertizare pe unele dintre tweet-urile lui Trump, spunând că au inclus informații potențial înșelătoare. despre votul prin e-mail.

Propunerea Departamentului Justiției ar avea nevoie de aprobarea Congresului și este puțin probabil să ia măsuri până cel târziu anul viitor. Dacă republicanii nu câștigă controlul Camerei Reprezentanților și nu mențin controlul Senatului la alegerile din noiembrie, orice proiect de lege ar avea însă nevoie de sprijin democratic.