Creșterea cifrei de afaceri se datorează atât interesului din ce în ce mai mare pentru servicii stomatologice premium, concretizat printr-o creștere de 14% a numărului total de pacienți tratați în cadrul clinicilor DENT ESTET (în primele nouă luni ale anului 2017 față de primele nouă luni ale anului 2016), cât și cererii pentru tratamente complexe și digitalizate care a determinat o majorare a venitului mediu pe fiecare vizită. În total, aproximativ 17.500 de pacienți au trecut pragul clinicilor anul acesta.

“Rezultatele înregistrate vin să confirme faptul că strategia și planurile de dezvoltare pe care le-au urmat partenerii noștri au fost de bun augur. În perspectivă, ne propunem să menținem un ritm de creștere ascendent prin investiții constante în tehnologie de ultimă generație, în supraspecializarea medicilor, dar și tratamente din ce în ce mai complexe”, susține Mihai Marcu, Director General al MedLife.

Preocuparea pentru tratamente complexe, care implică atât implanturi dentare, chirurgie, reconstrucții de os etc., cât și proceduri digitalizate de estetică dentară sau ortodonție, este în continuă creștere. Pacienții sunt mai informați cu privire la investiția în sănătatea lor dentară și înțeleg impactul acesteia asupra sănătății lor generale. În ceea ce privește modul în care pacienții aleg medicul dentist, tendința este aceea de a se orienta către o clinică supraspecializată, cu toate specialitățile și serviciile complementare într-un singur loc.

Digitalizarea serviciilor este un focus principal al dezvoltării DENT ESTET, iar introducerea tehnologiilor și tratamentelor complet digitalizate contribuie semnificativ la consolidarea poziției de lider a grupului de clinici dentare.

“Deschiderea primei clinici stomatologice complet digitalizate din România, proiect de mare amploare realizat alături și în cadrul familiei MedLife, a determinat o creștere vizibilă, într-un timp record, a interesului pentru tratamente digitale complexe dedicate adulților, a numărului de pacienți și a cifrei de afaceri”, declară Cristian Taban, Director Executiv DENT ESTET.

Conform unui studiu realizat recent, piața românească a serviciilor de medicină dentară a ajuns, în prezent, la 1 milliard de lei și este dominată de companiile private care dețin peste 90% dintre clinicile și cabinetele stomatologice din țară. Cifrele înglobează date de la peste 4.300 de cabinete, care au in total peste 10.000 de angajați.
DENT ESTET își păstrează de mult timp poziția de lider de piață, la o valoare actuală a cifrei de afaceri semnificativ mai mare decât a următorului competitor.