Plecând de la un comentariu al fostului premier PSD Mihai Tudose cu privire la negocierile pentru formarea noului Guvern, jurnalista Denise Rifai vine cu o postare acidă pe pagina sa de socializare.

Ea afirmă că nimeni nu mai pare interesată de COVID-19 sau de starea de alertă: “fiecare formaţiune în parte îşi face toate calculele ca să obtină cât mai multă putere”. Aceasta este “unica certitudine”, afirmă Denise Rifai. Cât despre Klaus Iohannis, acesta a făcut un pas în spate şi aşteaptă să vadă la ce rezultat va duce negocierea dintre partide şi cine va reuşi să-şi impună preşedintele la Camera Deputaţilor.

“Covid19!???? Stare de alerta????!

Se scurg informatii in presa. De la toate partidele. Unica certitudine este ca fiecare formatiune in parte isi face toate calculele ca sa obtina cat mai multa putere. USR si PNL se cearta intre ei pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor si au blocat negocierile pentru alcatuirea unui nou guvern.

Presedintele a facut un pas in spate si asteapta sa vada ce se va intampla luni, pe 21 dec. Cine va reusi sa puna presedintele Camerei Deputatilor. PSD, PNL sau USR???!

PSD are singur cel mai mare nr de PARLAMENTARI. 110. PNL – 93  iar USR-PLUS – 55 mandate. Problemele vin de la AUR, UDMR si Minoritati care impreuna au 71 de mandate”, scrie Denise Rifai pe pagina sa de Facebook.

Rifai: Urmează zile cu săbii adânc înfipte, pe faţă, între politicienii neamului

Şi PNL şi PSD au şanse mari să-şi adjudece postul de lider al Camerei Deputaţilor, totul depinzând de cât de bine vor reuşi să negocieze cu cei de la UDMR şi cu minorităţile reprezentatate în Parlament, mai afirmă realizatoarea de la Kanal D. Cât despre tandemul Dacian Cioloş – Dan Barna, Denise Rifai nu consideră că aceştia vor fi mai abili în negocieri decât Ludovic Orban.

Problema mare este cum va arăta şi cum va putea funcţiona un Guvern PNL – USR, atât timp cât negocierile s-au blocat deja chiar din prima etapă. “Ce să facă oamenii ăştia împreuna la Palatul Victoria?”, se întreabă retoric jurnalista. “Urmează CELE MAI DURE ZILE cu cele mai lungi şi Adânc înfipte săbii, pe faţă, între politicienii neamului!”, mai scrie ea.

“Si acum e acum! Totul e Deschis! Totul e posibil!

CINE VA REUSI SA NEGOCIEZE MAI BINE, va putea sa si puna omul la sefia Camerei Deputatilor.

Orban, daca reuseste sa negocieze cu UDMR si cu Minoritatile, devine noul presedinte al Camerei Deputatilor. La fel pot reusi cei de la PSD, daca fiecare partid va insista sa aiba candidat propriu saaau poate chiar USR daca tandemul Ciolos/Barna  vor fi mai abili in negocieri decat Orban. Dar ma indoiesc.

In tot cazul, eu ma intreb Cum va arata un guvern PNL – USR, daca negocierile s-au blocat inca de la momentul “facerii”??! Ce sa faca oamenii astia impreuna la Palatul Victoria ???! Cum vor arata zilele in noul cabinet ??!

Dar nu mai e Covid??! Nu le mai pasa de “tarisoara” ??!

Urmeaza CELE MAI DURE ZILE cu cele mai lungi si Adanc Infipte sabii, pe fata, intre politicienii neamului!”