Cristian Tudor Popescu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu face altceva decât să ducă un război cu premierul Ludovic Orban. Gazetarul a lansat un scenariu în care ar putea avea loc alegeri anticipate mult mai repede decât ne-am fi așteptat.

Totodată, el a subliniat faptul că în prezent, este o luptă continuă pentru controlul PNL, iar toată lumea se întreabă ”cât de tare va apăsa Iohannis pentru a scăpa de Ludovic Orban.

„E vorba de președintele Iohannis și Ludovic Orban. Nu se simpatizează, nu au afinități umane. Datează din 2014, poate chiar și mai devreme. Au fost siliți să stea împreună. Se pune problema cât de tare va apăsa Iohannis să-l înlăture pe Ludovic Orban. Orban n-ar avea ce pretenții să mai emită funcții, după ce și-a dat demisia.

E o bătălie pentru controlul PNL”, a spus CTP, la Digi24.

Arma secretă a lui Klaus Iohannis

În același timp, gazetarul Cristian Tudor Popescu susține clar că președintele Iohannis ar eîn spate ”o armă  cu care poate lovit are”. El a vorbit și despre premierul interimar Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, în cazul în care PNL și USR nu îl vor vota pe Ciucă, imaginea lor se va ”înrăutiăți” în rândul populației.

Klaus Iohannis are o armă, cu care poate lovi tare: dacă nu au înțelegere el îl poate numi pe Ciucă și apoi să lase lucrurile în Parlament. Dacă Ciucă nu e votat asta înseamnă un prim pas spre alegeri anticipate.

PNL și USR dacă nu-l votează pe Ciucă nu fac nimic altceva decât să își înrăutățească imaginea în rândul populației”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Declarațiile lui CTP vin după ce președintele României a anunțat luni searăcă noul Parlament va fi constituit în 21 decembrie.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin