Într-un comentariu din NYTimes, Krugman susține că republicanii încearcă să suprime orice disisidență, iar democrația SUA atârnă de un fir de ață.

Atac dur la adresa republicanilor

„Nu nebuni precum Marjorie Taylor Greene sunt cei care distrug democrația sub ochii noștri, susține economistul american Paul Krugman în New York Times. Ci carieriști lași precum Kevin McCarthy, care încă mai cred că Donald Trump este președinte, astfel încât pot rămâne la putere.

Krugman, deținător al Nobelului pentru economie, susține că „experimentul democratic al Americii s-ar putea să se apropie de sfârșit”.Și nu este deoc o exagerare, ci un lucru evident pentru oricine urmărește scena politică.

Potrivit lui Krugman, republicanii ar putea lua puterea în mod legitim. „Republicanii ar putea să câștige prin suprimarea alegătorilor, iar legiuitorii republicani ar putea pur și simplu să refuze certificarea voturilor electorale democratice și să-l declare câștigător pe Donald Trump sau pe moștenitorul său politic”, susține economistul.

Adevărata miză a republicanilor

Partidul Republican va încerca să asigure un blocaj permanent al puterii și să facă tot posibilul pentru a suprima disidența. „Ideea este că nici megalomania celor de la vârf și nici furia celor de jos nu explică de ce democrația americană atârnă de un fir de ață.

Lașitatea, nu nebunia, este motivul pentru care guvernul poporului ar putea în curînd să piară, concluzionează Krugman.

Congresmana radicală pro Trump Marjorie Taylor Greene a continuat să compare măsurile de combatere a pandemiei coronavirusului cu tratamentul evreilor în timpul Holocaustului.

„Angajații vaccinați primesc un logo de vaccinare la fel cum naziștii au forțat evreii să poarte o stea în piept”, a comentat ea, provocînd furia democraților și republicanilor.