Doar că aceasta nu a rezistat prea mult timp în funcție și a fost destituită. Ea era însă interimar și spera să fiu numită ministru plin. Însă Viorica Dăncilă i-a propus portofoliul judecătoarei Dana Gîrboban, care a fost refuzată ulterior de președintele Klaus Iohannis.

Jurnalistul Andi Topală a plecat de la Ministerul Justiției pe 2 septembrie, iar acum postează pe contul lui de facebook fotografii din vacanța sa în Italia, semn că se simte foarte bine. Acum o lună, el s-a aflat într-un conflict deschis cu Sorina Matei.

Totul a plecat de la faptul că moderatoarea a cerut producătorului să o sune pe Ana Birchall, ministrul Justiției, după ce s-a aflat că probele ADN din oasele calcinate ridicate din casa lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu. Demnitarul nu a răspuns la telefon, iar în câteva secunde Sorina Matei a primit un mesaj pe telefon de la Andi Topală, consilierul ministrului. Acesta a acuzat-o că dă date din anchetă și a făcut-o „nesimțită”, relatează și jurnalișrii de la știripesurse.