Parlamentarii britanici au votat luni un amendament care le permite să influenţeze procesul Brexit-ului, un nou afront adus guvernului condus de Theresa May, care se opune unei astfel de variante. Premierul britanic Theresa May a precizat că va continua să încerce să obțină sprijinul parlamentarilor înainte de a supune la vot săptămâna aceasta  acordul negociat de Guvern. Ea a declarat că nu există suficient sprijin din partea parlamentarilor pentru un nou vot pe tema acordului de Brexit negociat de Guvernul Marii Britanii cu UE, care a fost deja respins de două ori de Parlamentul britanic.

În scrisoarea sa de demisie, Richard Harrington i-a reproşat guvernului că „joacă ruletă” cu vieţile unei mari majorităţi a poporului din cauza eşecului său de a garanta un acord de ieşire.

Camera Comunelor a aprobat în luna martie 2019 un proiect care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, cu amendamentul „în orice circumstanţe”.

Premierul britanic a subliniat că un Brexit fără acord ar cauza probleme economice majore. Theresa May a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul negociat de Guvernul de la Londra cu UE. Dacă parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până cel târziu pe 12 aprilie.