E demisia momentului în televiziune! Şi-a anunţat plecarea după 11 ani.

Vlad Enăchescu se desparte de Telekom Sport, postul unde a fost director general încă de la lansare

Este vorba despre Vlad Enăchescu, director general al Telekom Sport încă de la lansarea postului TV în anul 2010.

El va părăsi conducerea postului de televiziune cu profil sportiv. Vlad Enăchescu a fost, în paralel cu această funcţie, şi coordonator al compartimentului de handbal din cadrul CSM București, între iunie 2019 și iunie 2020, relatează paginademedia.ro.

El câştiga 19.000 de lei pe lună de la clubul sportiv bucureştean. În trecut, Enăchescu a mai ocupat funcţii importante în cadrul TVR sau Telesport.

Unde va merge în continuare, după această demisie?

Vlad Enăchescu spune că decizia plecării îi aparţine, însă recunoaşte că a existat o înţelegere între cele două părţi în vederea încetării colaborării.

“Decizia a fost a mea, dar a fost o înțelegere a parților că această colaborare urmează să înceteze. Am agreat de comun acord să mai stau o perioadă”, spune omul de televiziune.

Cât despre direcţia spre care se va îndrepta în continuare, Vlad Enăchescu nu a putut oferi un comentariu clar.

“Despre direcţie vom vorbi la momentul respectiv. Rămâne să vedem, nu pot să spun în momentul de faţă ceva foarte clar”, a mai precizat acesta.

Istoria Telekom Sport

În 2010, Romtelecom îşi lansa propriul canal de sport, numit Dolce Sport. Vlad Enăchescu era director general, iar din echipă mai făceau parte Costin Ştucan, Emil Grădinescu, Cosmin Băleanu şi Bogdan Cosmescu.

În 2017, odată cu intrarea Telekom în acţionariat, postul trece printr-un proces de rebranding şi devine Telekom Sport.

Telekom Sport a fost cumpărat, în aprilie 2020, de către grupul Clever Media, deţinut de Adrian Tomşa și din care mai fac parte Prima TV, Look, Profit News sau Agro TV. Vlad Enăchescu şi-a păstrat funcţia, dar a avut atribuţii şi la celelalte canale din grupul media.