Cel mai mare operator aerian din lume, Delta Air Lines, se află în discuţii pentru preluarea unei participaţii minoritare în cadrul companiei Japan Airlines Corp, în încercarea de a-şi extinde operaţiunile pe piaţa asiatică.

„Japan Airlines este într-adevăr o companie puternică în Orientul Îndepărtat iar o astfel de mişcare este una foarte inteligentă din partea Delta”, a declarat consultantul aerian Michael Boyd.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, suma plătită de Delta Air Lines va fi de 50 miliarde de yeni, sau 550 milioane de dolari.

Această mişcare va ajuta foarte mult şi compania japoneză care se confruntă cu grave probleme financiare. Japan Airlines a raportat în  trimestru fiscal aprilie – iunie o pierdere netă de 99 miliarde de yeni (750 milioane de euro), de 29 de ori mai mult faţă de anul fiscal precedent. Acest lucru a fost posibil din cauza scăderii traficului în contextul crizei economice.

Pentru anul financiar 2009-2010, grupul aerian anticipează o pierdere netă de 63 miliarde yeni.

Japan Airlines a mai anunţat că are în plan disponibilizarea a 5.000 de angajaţi într-un interval de 3 ani, acesta fiind echivalentul a 10% din întreaga forţă de muncă.

SURSA: USA Today