Potrivit ei, deşi sunt mai multe femei care termină universitatea, la 100 de joburi deţinute de un bărbat, procentul a scăzut de la 80% la 75% în cazul femeilor în ultimii 10 ani. ”În anii '90, procentele erau aproximativ egale. Deci, ca să ajungem de la 50 – 50% la un grad de ocupare cu 25% mai mic la femei decât la bărbaţi este o problemă naţională. Schimbarea trebuie să vină de la vârf, din non-executiv”, a explicat Oana Petrescu, citată de Agerpres.

În opinia sa, consiliile de administraţie sau de supraveghere ale companiilor trebuie să se asigure că, la nivelul conducerii executive, există şi acest obiectiv, respectiv utilizarea activului reprezentat de forţa de muncă pe care societatea îl are. ”Avem un activ productiv pe care nu îl folosim suficient de bine şi ar trebui să fie o îngrijorare. La fel cum ne uităm să alocăm resursele în zonele care aduc cea mai mare valoare, în companie, una din resurse este această forţă de muncă subfolosită”, a adăugat aceasta.

Potrivit aceleiași surse, Oana Petrescu a făcut referire şi la un studiu realizat de Deloitte România, referitor la ponderea femeilor în consiliile de administraţie şi de supraveghere ale celor mai mari companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Din acest studiu reiese că, în România, această pondere a înregistrat cea mai mare scădere din toate ţările Uniunii Europene în ultimii cinci ani, ajungând la 11,59% în 2014, faţă de media UE, de 20%. Este vorba despre cele 10 companii incluse în indicele BET al BVB.

La nivelul tuturor companiilor listate în România, ponderea femeilor în structurile de conducere era de aproximativ 17% în 2009, a crescut până la 19% în 2011, apoi, însă, a intrat în declin şi a ajuns la 14% la finalul anului 2014. Potrivit studiului Deloitte, această tendinţă este opusă celei din UE, unde ponderea femeilor în consiliile de administraţie şi supraveghere a crescut simţitor, media ajungând la 20%, iar ţări precum Franţa, Letonia, Finlanda şi Suedia au o reprezentare în jur de 30%. Mai mult, în ţări precum Islanda şi Norvegia, nivelul de participare a femeilor în structurile de conducere este şi mai mare, de 45%, respectiv 38%. Conform studiului, România se află pe locul 25 în UE în ceea ce priveşte ponderea femeilor în structurile de conducere ale companiilor listate, înainte de ţări precum Grecia, Cipru, Portugalia, Estonia şi Malta.

.