Dell, unul dintre cei cinci mare distribuitori de servere la nivel global şi-a sporit  veniturile pe zona de servere în Q4 2011, înregistrând o creştere de 9,7% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent.

Oficialii Dell România nu au oferit informaţii despre piaţa locală nici în ceea ce priveşte numărul de unităţi livrate anul trecut şi nici în ceea ce priveşte cota de piaţă a companiei. Dragoş Mateescu, directorul general Dell Central Emerging Europeş  a spus doar că  “suntem unul dintre lideri”.

Legat de noua generaţie de servere, PowerEdge 12G, acestea sunt construite pe baza familiei de procesoare Intel Xeon şi create pentru a livra beneficii în ceea ce priveşte performanţa şi managementul rulării optime a celor mai solicitante aplicaţii, inclusiv cele de colaborare, infrastructura IT şi web, computing de înaltă performanţă, suport decizional şi procese de afaceri.

Serverele PowerEdge 12G îmbunătăţesc viteza de răspuns şi livrează cu până la 18% mai multe tranzacţii Microsoft SQL Server pe secundă decât stocarea HDD. De asemenea, livrează un număr de până la trei ori mai mare de conturi de email, cu capabilitate Microsoft Exchange şi de până la două ori mai multe mesaje procesate prin Scalable Storage.

Serverele accelerează bazele de date Oracle, oferind o reducere de 86% a timpului de răspuns datorită capabilitătii Dell Compellent Data Progression Automated Tiered Storage.  În plus, acestea consolidează sarcinile de lucru Oracle RAC cu o rată de până la 8:1, cu o creştere de până la 84% a economiei energetice.

Serverele Dell PowerEdge 12G sunt disponibile începând de astăzi, însă preţurile nu au fost făcute publice.
Anul trecut, în ţara noastră, au fost livrate 11.764 de servere, faţă de 9.586 de echipamente în 2010.  HP este lider de piaţă  şi a livrat 5.286 de servere în 2011, cu 31% mai multe decât în 2010. Compania a avut în 2011 o cotă de piaţă de 44,9%, faţă de 40,9% în 2010. Cele mai multe servere sunt cumpărate de IMM-uri, potrivit lui Mihai Guran, ESSN manager HP România, care vede o creştere a pieţei de 5-10% anul acesta.