Potrivit companiei, lucrările de construcție și amenajare s-au desfășurat pe durata a 3 luni și jumătate. În noul punct de lucru  vor lucra 216 angajați, numărul total al angajaților Dedeman depășind astăzi 9200, în vreme ce cifra de afaceri a trecut deja de 1 miliard de euro. În 2015,rulajul a fost de 981 milioane de euro, în timp ce profitul a ajuns la 127 milioane de euro.

Prcatic, retailerul a continuat să crească şi în 2016: primul semestru i-a adus déjà o creştere de 26% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similară a anului trecut. ”Valorile înregistrate până acum ne încurajează să credem că vom depăşi cifra de afaceri stabilită la începutul anului”, au spus reprezentanţii retailerului.

De fapt, care sunt factorii care influenţează cel mai mult avansul vânzărilor, în general? ”Creşterea salariilor şi creşterea consumului la nivel naţional, precum şi dezvoltarea sectorului rezidenţial au avut un efect pozitiv asupra vânzărilor. Dincolo de factorii externi, dezvoltarea gamelor de produse, vânzările online şi implementarea unor  tehnologii adiacente,  precum şi deschiderile de noi magazine au ca efect creşterea vânzărilor”, au mai spus reprezentanţii Dedeman.

Referitor la comportamentul consumatorilor, potrivit acestora, nu s-au remarcat schimbări majore în ultimul timp. Altfel spus, s-au păstrat relativ constante criteriile de alegere a retailerilor de la care să îşi facă cumpărăturile sau motivele pentru care aleg un produs în detrimentul altuia.