ELSTAT a revizuit în scădere datele pentru primul trimestru din acest an, când declinul a fost de 1,1%, faţă de 0,9% cât anunţase iniţial. Este al patrulea trimestru consecutiv în care declinul economic a încetinit.

'Vedem o tendinţă pozitivă pe termen lung. Rămâne de văzut dacă încrederea va fi suficient de solidă pentru a împinge Grecia spre o creştere solidă. Cred că anul acesta Grecia încă va depinde de un sezon turistic pozitiv', a apreciat economistul Christian Schulz, de la Berenberg Bank, în Londra.

Indicatorii pozitivi includ şi o redresare a încrederii în economie, care în primul semestru a ajuns la cel mai ridicat nivel de la începutul crizei. Asociaţia companiilor elene de turism a estimat marţi că ţara este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivele privind sosirile de turişti în 2014, chiar dacă deprecierea rublei şi situaţia din Ucraina ar putea determina o reducere cu 200.000 a numărului de turişti ruşi aşteptaţi în Grecia anul acesta.

Comisia Europeană estimează că PIB-ul Greciei va înregistra anul acesta o creştere de 0,6%, primul avans anual din 2007, în timp ce datoria publică va atinge un nivel ridicat, de 177% din PIB. AGERPRES