Declaraţiile privind contribuţiile aferente veniturilor din drepturi de autor (DDA) şi alte activităţi independente vor putea fi depuse on-line din 25 septembrie, Ministerul Comunicaţiilor urmând să dezvolte un portal specializat, a anunţat, joi, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

‘Aceste declaraţii vor fi depuse on-line pe un portal de Internet specializat din 25 septembrie. În cooperare cu Ministerul Comunicaţiilor vom face acest sistem’, a explicat Şeitan.

Ministrul a subliniat că persoanele care nu au depus aceste declaraţii nu vor fi penalizate până când nu se va regla sistemul şi dacă vor aduce actele într-o perioadă rezonabilă.

‘Am fost informat că nu sunt cozi la Casa de Pensii, unde avem 20- 30 de oameni şi nici la Agenţia de Ocupare, unde erau două – trei persoane azi dimineaţă’, a explicat ministrul.

Acesta a ţinut să precizeze că declaraţiile se depun doar o singură dată, urmând ca de la celelalte luni să se facă corectări dacă intervin schimbări la datele personale sau la sumele obţinute.

Ministrul Muncii a mai semnalat că, până în prezent, numărul celor care au venit să depună declaraţiile reprezintă 50-10 la sută din numărul total al celor ce trebuiau să facă acest lucru.

SURSA: Agerpres