Marius Budăi a declarant că sunt bani de pensii şi a criticat zvonurile care au apărut şi au confirmat contrariul.

„Cei care critică nu conștientizează că cei în vârstă nu au nevoie de nicio emoție, să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensie”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Rugat să ofere un nume, a precizat: „De la președintele țării până la toți cei care au spus că nu sunt bani de pensii și salarii. Pentru că nu poți să îți bați joc de pensionari și să vii să le spui nu vor mai fi bani de pensii. Am avut astfel de declarații și pe parcursul anului 2017. Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar vreau să spun că induce (n.r. se referă la președintele Klaus Iohannis) o stare de neliniște. Și pensionarii vor spune la vot cum se cheamă”.

Marius Budăi s-a arătat intrigat de starea de nelinişte care s-a instalat în rândul oamenilor.

„Nu poți să induci o stare de neliniște când știi că nu e adevărat și să spui nu veți avea bani de pensii. Le-am spus unor colegi din opoziție: haideți cu mine într-un sat, unde vreți voi în țara asta, și să intrăm în casă la un bătrân și să-i spui că de mâine nu vă mai dă pensia. Să-i vezi chipul, să-i vezi privirea”, a spus ministrul Muncii, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

„Eu am făcut un grafic despre cum au evoluat pensiile. Surpriza a venit din 1 iulie 2017, când am devansat acea indexare cu o majorare mult mai mare decât a fost prevăzut în lege. Pensionarii au primit 1.000 lei începând din 1 iulie. Dacă am fi continuat cu aceeași măsură a PNL, am fi avut tot 970 lei valoare punctului de pensie. La 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie este 1.100 lei. Colegii noștri din opoziție spun că nu avem bani, dar apoi spun că trebuie să mărim pensiile. Sunt declarații în contradictoriu”, a mai spus ministrul Muncii.