Guvernul interimar nu poate emite ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, respectiv pentru eliminarea formularului 600, a cărui depunere trebuie finalizată în această săptămână.

Astfel, potrivit unor surse din cadrul PSD-ALDE, singura variantă de avarie ar fi amânarea  depunerii până la 31 martie. Dar cum e trecută în ordonanța de urgență aprobată de guvernul condus de Mihai Tudose și depunerea până la data de 31 ianuarie, amânarea nu se poate face de Executiv. Ulterior, guvernul ar urma să elimine acest formular. Însă plata CAS și CASS va rămâne obligatorie. Cel mai probabil se va realiza o formă de a declara veniturile, au explicat surse, pentru Capital.

De asemenea, o altă variantă discutată este majorarea plafonului de 1.900 de lei pentru ca obligativitatea depunerii să se răstrângă la mai puțini oameni. Însă asta ar însemna că și contribuțiile datorate să fie calculate la o sumă mai mare, deci să crească.

Oficialii Ministerului de Finanțe au declarat pentru Capital că se caută soluții pentru îmbunătățirea declarației 600, însă nu s-a luat nicio decizie.

Declaraţia 600: dai mai mult decât e cazul, în avans şi degeaba