Reverendul Michael Bruce Curry din Chicago, Illinois, va veni la Windsor pentru a lua parte la slujba religioasă, a anunţat sâmbătă Biserica Episcopală din Statele Unite. 

Curry este primul episcop de culoare aflat în fruntea Bisericii Episcopale americane, funcţie pe care o deţine din 2015. 

În mod tradiţional, în timpul căsătoriilor din familia regală britanică, slujbele sunt oficiate de preoţi ai Bisericii Anglicane, iar reprezentanţii celorlalte biserici creştine, care asistă la ceremonie, se alătură în momentul rostirii rugăciunilor pentru cuplu. 

În continuarea acestei tradiţii, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia slujba în momentul în care Harry şi Meghan îşi vor spune jurămintele. 

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, Welby a spus că este ''încântat'' că episcopul Curry va participa la oficierea slujbei de cununie. Curry este ''un pastor extraordinar, un predicator uimitor şi o persoană cu un mare talent de a împărtăşi vestea bună despre Isus'', a adăugat arhiepiscopul britanic. 

Actriţa americană Meghan Markle se va căsători cu prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Windsor la 19 mai. (Sursa: Agerpres)