În afara paielor, au fost eliminate și articolele din plastic de unică folosință ca sacoșele frigorifice, pungile de gheață și sacii de gunoi – care au făcut parte din gama de produse IKEA România. De asemenea, au fost eliminate și produsele din plastic de unică folosință folosite în scopul servirii în restaurantele și bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile și agitatoarele pentru băuturi.

„IKEA dorește să faciliteze un stil de viață mai sănătos și mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosință are un impact semnificativ atât asupra sănătății planetei noastre, cât și asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește.

Suntem conștienți de complexitatea acestei probleme și ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Eliminarea produselor din plastic de unică folosință și implementarea unor alternative noi, mai sustenabile, sunt un pas important în sensul acestui demers.

Invităm clienții din România să ni se alăture în crearea unei mișcări pentru o viață de zi cu zi mai bună – prin folosirea produselor din materiale regenerabile și reciclate, pot contribui la protecția mediului și la reducerea efectelor schimbărilor climatice,” a declarat Aldo Lele, Manager de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei.

Fără paie şi fără sacoșe frigorifice din plastic

Retailerul precizează într-un comunicat de presă că, acum, clienţii din România pot opta pentru alternative ecologice care înlocuiesc majoritatea produselor din plastic de unică folosință.

În locul paielor din plastic, aceștia pot cumpăra paiele de bambus OKUVLIG și paiele FÖRNYANDE, realizate din trei straturi de hârtie laminată tare pentru a-și menține forma. De asemenea, în loc de sacoșe frigorifice din plastic de unică folosință, oferim o opțiune mai sustenabilă – pungi refolosibile din plastic cu fermoar.

Eliminarea produselor din plastic de unică folosință este una dintre activitățile prin care IKEA își propune să devină o companie complet circulară până în 2030, folosind doar materiale reciclate și regenerabile.