Decizie pentru cei cu buletin. Reluarea programărilor online pentru acte de identitate

Decizie pentru cei cu buletin. Autoritățile au redeschis, de astăzi, posibilitatea programării online pentru obținerea documentelor de identitate, după o perioadă de suspendare necesară implementării noilor buletine electronice.

Astfel, cei care au nevoie de cărți de identitate pot accesa platforma dedicată a Direcției Locale de Evidență a Persoanelor din Sector 6 pentru a-și rezerva o întâlnire.

buletin electronic
SURSA FOTO: wikipress.ro

Tipuri de acte de identitate disponibile prin programare

În cadrul sistemului de programări, cetățenii pot solicita diverse tipuri de acte de identitate, fiecare cu caracteristici și condiții proprii.

Printre opțiuni se numără cartea de identitate simplă, care are dimensiuni reduse și nu include cip, nu este valabilă pentru călătorii și se eliberează contra unei taxe de 38 de lei.

De asemenea, este disponibil și modelul clasic al cărții de identitate, emis încă din 1997, valabil până în 2031, contra sumei de 7 lei.

Pentru viză de reședință, procedura este diferită, deoarece cererile se depun exclusiv la sediul de pe Bulevardul Drumul Taberei nr. 18, iar serviciul este oferit gratuit.

Solicitanții pot alege să se prezinte la unul dintre cele două puncte de eliberare: biroul din Centrul Comercial Supernova Lujerului sau cel situat pe Drumul Taberei.

Cartea electronică de identitate – avantaje și programări

Decizie pentru cei cu buletin. În paralel, bucureștenii cu vârsta de peste 14 ani pot accesa de la sfârșitul lunii aprilie cartea electronică de identitate, disponibilă prin programare exclusiv online pe platforma HUB Servicii MAI.

Acest document modern vine cu multiple avantaje, printre care dimensiunea standard asemănătoare unui card bancar, un set de elemente de securitate care reduc riscul falsificării și furtului de identitate, precum și posibilitatea utilizării ca document de călătorie și pentru semnătura electronică.

Decizie pentru cei cu buletin. Emiterea primei cărți electronice este gratuită pentru cetățenii români care împlinesc 14 ani, beneficiind de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Orice înlocuire ulterioară a acestui act va presupune o taxă de 67 de lei.

Astfel, procesul de obținere a actelor de identitate se modernizează și devine mai accesibil, prin utilizarea exclusivă a sistemelor digitale pentru programare și depunerea cererilor.