Vești de ultimă oră în lumea fotbalului. În cadrul unei conferințe de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a anunțat că Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României.

Amintim faptul că în urmă cu doar câteva zile, tehnicianul, în vârstă de 43 de ani declara pentru presa sportivă din România că a ajuns la un acord cu oficialii FRF. Totodată, el mai preciza atunci că marți ar putea semna contractul care îl va transforma în noul selecționer al României.

Trebuie menționat și faptul că această mutare vine la șase ani distanță de la ultima aventură a tatălui său la națională, încheiată cu calificarea la EURO 2016, ultimul turneu final la care România a participat.

Încă dinainte de a deveni selecționer, Iordănescu jr. și-a ales și membrii staffului tehnic. Astfel, potrivit informațiilor oferite de prosport.ro, Iordănescu a vrut să colaboreze cu Leontin Toader (antrenor cu portarii, 57 de ani) și Florin Constantinovici (antrenor secund, 53 de ani), la propunerea Federației.

Totodată, aceași sursă mai scrie că cei doi vor fi completați de mai multe persoane din anturajul lui Edward Iordănescu, cu care acesta a colaborat și în trecut. În ceea ce privește salariile oferite, Iordănescu va încasa un salariu de 240.000 de euro, arată sursa citată, care subliniază faptul că odată cu începerea preliminariilor, acesta va avea un salariu de 300.000 de euro.

Ce declara anterior Edward Iordănescu

La ieșirea de la negocierile cu FRF, Iordănescu declara că încă nu a semnat și chiar dacă își dorește postul nu poate spune concret ce se va întâmpla. Pe de altă parte, el sublinia faptul că șansele ca ideea să se concretizeze sunt destul de mari.

„Încă nu am semnat, nu pot spune nimic concret, îmi doresc postul. Sunt perspective să se materializeze, mai multe vă spune Mihai Stoichiță. Probabil, ne vom înțelege curând, sunt șanse mari”, a spus Edward Iordănescu.

Tot ieri, Gigi Becali, patronul FCSB a vorbit despre o eventuală numire a lui Iordănescu. Acesta declara că are încredere în calitățile acestuia.

“Eu nu mai pot să fiu certat cu oamenii. Eu chiar dacă mă înjur nu mă cert cu oamenii. Ce treabă am eu cu echipa națională? Nu mai am treabă, nu mă mai interesează.

Edi e un antrenor bun, un antrenor care cunoaște, știe, a făcut treabă la noi, dar pe mine nu mă mai interesează cât e conducerea asta la Federație (n.r. – Răzvan Burleanu președinte). Din moment ce ei condamnă, ei fac, ei dreg, nu mă mai interesează”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.