Două instituții din România se contrazic într-o problemă extrem de importantă pentru milioane de români. Cei de la Institutul Național de Sănătate Publică au pus în consultare publică un document prin care recomandă redeschiderea bisericilor, cu respectarea anumitor reguli.

Decizie de ultimă oră în privința bisericilor

Cei de la INSP sunt însă contraziși de către ministerul de Interne. Instituția condusă de Marcel Vela a publicat setul de măsuri propuse după 15 mai, iar bisericile nu se vor deschide pentru enoriași. Se lasă deschisă portița de a organiza slujbele religioase în aer liber.

Interdicția de organizare și desfășurare a următoarelor activități:

− mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sau orice alte întruniri în spații deschise;

− activități culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear desfășurate în spații închise.

”1. Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;”, se arată în documentul MAI.

VEZI DOCUMENTUL AICI