Augustin Lazăr nu renunță și vrea să rămână procuror general al României și după ce îi va expira mandatul. El a anunțat că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României.
„În urmă cu jumătate de oră am depus-o (candidatura – n.r.). Am mers la cabinetul ministrului, bineînţeles”, a anunțat Lazăr, la sediul CSM.
Augustin Lazăr și-a anunțat intenția de a mai fi în continuare în fruntea instituției. În urmă cu o săptămână, acesta a anunțat că va candida iar pentru funcția de procuror general al României, printr-un comunicat de presă. Imediat după acest anunţ, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat pe Facebook o poză cu un apus de soare, fără a face alte comentarii suplimentare.

Vezi și

Postul deținut în acest moment de Augustin Lazăr va fi vacant începând cu 28 aprilie. În procesul de candidatură, este necesar parcurgerea unor anumite etape. Primul pas ar fi depunerea candidaturii până la data de 28 martie, la sediul Ministerului Justiției. Candidatul trebuie să depună un dosar cu 10 lucrări relevante pentru cariera sa, un eseu de 30 de pagini în care să-și motiveze dorința pentru ocuparea acestei funcții și cum vede activitatea Ministerului Public de acum încolo. Pe data de 3-4 aprilie urmează ca Lazăr, dar și ceilalți candidați, să susțină mai multe interviuri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. În urma interviurilor cu Toader, urmează să fie propusă persoana care va merge la CSM pentru un aviz pozitiv sau negativ.