Dezvoltatorul S Immo este controlat de RPR Privatstiftung – o firmă a investitorului Ronny Pecik, şi de grupul SIGNA, al familiei Benko. Immofinanz a cumpărat acţiuni S Immo de la cei doi. Achiziţia va fi finanţată din capitalul propriu al Immofinanz şi, dacă este necesar, prin credite bancare, se arată într-un comunicat al companiei. Tranzacţia ar urma să se încheie în câteva luni după obţinerea aprobărilor de la entităţile antitrust din Austria, Germania şi alte jurisdicţii.

„În eventualitatea unei combinări viitoare a celor două companii, o dimensiune crescută ar conduce la o poziţie şi mai puternică pe piaţa de capital. Oportunitatea de a realiza sinergii substanţiale la nivel financiar sunt, de asemenea, posibile“, se mai precizează în comunicatul Immofinanz.

S Immo deţine în România mallul Sun Plaza, recent renovat, care a implicat o investiţie de peste 200 mil. euro, hotelul Novotel şi are în construcţie un turn de birouri pe bulevardul Uranus din Capitală, în care investeşte 75 mil. euro. La rândul său, Immofinanz are în România 67 de proprietăţi evaluate la 822,8 mil. euro. Anul trecut, compania a încasat din chirii aproape 50 mil. euro. 

Decizia vine la scurt timp după ce Immofinanz a anunțat că suspendă discuţiile de fuziune cu rivalul său CA Immo şi că ia în considerare vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la această companie. Decizia a fost surprinzătoare în contextul în care, la finalul anului trecut, Immofinanz a reușit să își vândă toate mallurile din Moscova, o precondiție a fuziunii cu CA Immo. 

„O posibilă fuziune între cele două companii pe parcursul anului fiscal 2018 nu mai este de așteptat. Independent de posibilitatea fuziunii, se vor evalua și alte opțiuni strategice, printre care o posibilă vânzare profitabilă a investiției în CA Immo“, se preciza într-un comunicat al Immofinanz, care deține 26% din CA Immo, ceea ce îl face cel mai mare acționari.

CITITI SI Răsturnare de situație: S-a renunțat la formarea celui mai mare proprietar de clădiri de birouri din România

La finalul lunii trecut, o subsidiară a grupului american de investiții Starwood Capital a făcut o ofertă de preluare a pachetului de 26% din acțiunile CA Immo la un preț de circa 706 mil. euro şi, în paralel, a făcut o ofertă de preluare și a 5% din acțiunile Immofinanz, la un preț de circa 117 mil. euro. Totuşi, Immofinanz a transmis investitorilor că preţul de 2,1 euro/acţiunie este inadecvat, fiind doar cu 4,6% peste preţul acţiunilor de dinaintea anunţului.

CITITI SI Unul dintre cei mai mari proprietari de locuințe din America ar putea intra în România