• Adunarea Generala Extraordinara a Asociaților NAGA din 12 aprilie aprobă fuziunea cu CAPEX.com cu un puternic vot de încredere, de 99,81%
  • În urma fuziunii, compania listată la bursa din Hamburg va depăși o capitalizare de 250 Mil USD
  • Printre acționarii NAGA se numără nume celebre precum FOSUN Group și Apeiron Investment Group aparținând lui Christian Angermeyer, care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deținut de Peter Thiel. 
  • Octavian Pătrașcu, noul CEO al grupului și unul din cei mai mari acționari, și-a prezentat viziunea pentru extinderea ecosistemului NAGA, cu scopul de a face serviciile financiare mai accesibile și mai eficiente pentru investitorii din întreaga lume.
  • Fuziunea este supusă aprobărilor Autorităţilor de Reglementare. 
  • Comitetul Executiv continuă răscumpărarea acțiunilor din piață.

În cadrul AGEA, noul CEO al NAGA AG, Octavian Pătrașcu, a prezentat viziunea pentru „Noua NAGA”, anunțând atât noul cadru de reglementare format din 9 licențe (cu 2 suplimentare în curs de aprobare) și 12 birouri în întreaga lume, cât și creșterea acoperirii globale a Grupului prin oferirea produsului in peste100 de țări. Garantând că susține misiunea companiei de a democratiza accesul la piețele financiare, Pătrașcu a prezentat planurile pentru dezvoltarea produsului prin integrarea celor 4 verticale financiare (tranzacționare, investiție in acțiuni, servicii crypto si neo-banking) într-un ecosistem unificat pentru utilizator, SuperApp-ul NAGA.

Cele mai importante aspecte din prezentarea sa includ:

  • Extinderea cotei de piața:  Planuri detaliate pentru a propulsa NAGA pe piețe noi și neexploatate, crescând amprenta globală a companiei și valorificând noi segmente de clienți. Se preconizează că această mișcare va crește semnificativ cota de piață a companiei și ii va consolida poziția în peisajul competitiv al startup-urilor FinTech.
  • Îmbunătățiri ale produselor și aplicațiilor: recunoscând rolul esențial al tehnologiei în serviciile financiare, Octavian a anunțat modificări majore ale aplicației NAGA, concentrându-se pe experiența utilizatorilor, îmbunătățirea ecosistemului de Social Trading bazat pe puternica comunitate construita de NAGA, integrarea de servicii AI și alte caracteristici unice care permit utilizatorilor să devină creatori de instrumente financiare.

  • NAGA SuperApp: planul de fuziune a tuturor serviciilor NAGA într-o singură platformă integrată – NAGA SuperApp, un ecosistem unificat care oferă utilizatorilor o gamă completă de servicii, de la tranzacționare și investiții in acțiuni, la cripto, neo-banking și managementul finanțelor personale.
  • Fuziunea cu CAPEX.com: În așteptarea aprobărilor din partea autorităților de reglementare, fuziunea strategică este concepută pentru a spori eficiența financiară a NAGA, valorificând sinergiile dintre cele două companii (evaluarea internă arată că reducerile de costuri pot depăși 10 milioane USD pe an). In plus, NAGA va beneficia de experiența echipei Capex.com, care lucrează alături de Octavian Pătrașcu de peste 15 ani. 

Octavian Pătrașcu a comentat votul puternic de încredere primit: „Această AGEA a fost o premieră pentru mine ca CEO al Grupului NAGA și sunt încântat că a dus la aprobarea fuziunii și a noului Consiliu propus, cu o majoritate semnificativă. Acest vot ne va permite, după primirea aprobărilor din partea autorităților de reglementare, să executăm noul plan de afaceri. Extindem acoperirea globală a NAGA și modernizăm SuperApp-ul pentru a oferi o adevărată experiență „all-in-one”, unică în lumea Fintech.”

După aprobarea fuziunii, Octavian Pătrașcu devine unul dintre cei mai mari acționari al noului grup NAGA, listat pe bursa din Frankfurt, alături de nume celebre, cunoscute la nivel mondial, precum FOSUN Group sau Apeiron, fondul detinut de Christian Angermeyer care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deținut de Peter Thiel.

Fondator și CEO al CAPEX.com, Octavian Pătrașcu a extins compania cu o prezență globală cu șase licențe, transformând-o într-un brand multinațional, cu sute de angajați și birouri pe patru continente. Cu trei exit-uri majore din companii de referință cum ar fi Trade.com, Markets.com și Vector Watch, istoricul lui Octavian demonstrează capacitatea de a identifica oportunitățile de creștere, de a naviga în dinamica complexă a pieței și de a genera rezultate excepționale.

„Noul NAGA” va beneficia de o bază extinsă de peste 1,6 milioane de utilizatori înregistrați până în prezent, cu un plan pentru a depăși 5 milioane până în 2025/26. Deschiderea ecosistemului tehnologic al NAGA către clienții existenți ai Capex.com și respectiv utilizarea infrastructurii internaționale operaționale și de licențiere a Capex.com pentru a optimiza baza de clienți a NAGA crește semnificativ profitabilitatea grupului. In plus, după fuziune, NAGA va avea acces la echipele si și prezența locală oferita de cele 9 birouri CAPEX.com.

Comitetul Executiv al NAGA continuă să răscumpere în mod activ acțiuni de pe piață, arătând angajamentul personal de a adăuga valoare pentru acționari.