Elevul care își dă masca jos la școală trebuie să știe că riscă să i se scadă nota la purtare, a spus vineri ministrul Educației, Monica Anisie.

Ea a precizat că există un statut al elevilor cu obligații și un regulament care include și măsuri pentru această perioadă.

”Sancțiunile sunt prevăzute în statutul elevului”

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ„, a spus Monica Anisie, conform digi24.ro.

”Comportament neadecvat în spațiul școlii”

Întrebată ce se întâmplă dacă un elev își dă masca jos, în clasă și nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educației a răspuns:

„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

În context, trebuie precizat că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat joi că nu mai puțin de 770 de copii s-au îmblonăvit de COVID-19 numai în ultima săptămână.

El a declarat că, din evaluările autorităţilor, în ultima săptămână s-au înregistrat ”în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani” care au fost infectaţi cu noul coronavirus.