Răzgândiri majore în PNL. Luni trebuia să fie o ședință a BPN în care trebuiau liberalii trebuiau să decidă propunerea de premier cu care merg luni la Cotroceni, asta după ce decizia inițială, de a merge cu Florin Cîțu, proaspăt lovit de moțiunea de cenzură, a fost anulată.

Răzgândire mare în PNL

Liberalii par că se sucesc de la o zi la alta. După ce imediat după moțiune PNL anunța că nu dau niciun pas în spate și mențin propunerea ca Florin Cîțu să fie premier chiar dacă a fost demis prin moțiune, liberalii au anunțat că deocamdată vor merge la consultările de la Cotroceni, de luni, fără o propunere, și asta deoarece ca Florin Cîțu să fie nominalizat iar ca premier, în jurul lui ar trebui să fie coagulată o majoritate, or, în acest moment, acest lucru este imposibil.

Totuși, liberalii ar fi trebui să aibă luni o ședință de BPN în care să decidă cine va fi propunerea de premier. În urmă cu puțin timp, ședința a fost amânată fără a se fi stabilit o dată ulterioară la care va avea loc.

Inițial, Florin Cîțu era propunerea PNL

Biroul executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu”, anunță un comunicat al PNL.

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.