Bosch a înregistrat, anul trecut, în ţara noastră o cifră de afaceri de 188 de milioane de euro. “Anul acesta, considerăm că vom înregistra un regres deoarece Renault şi-a mutat o parte din producţie în Maroc şi Rusia”, a declarat Brigitte Eble, director general Robert Bosch SRL şi reprezentanta grupului Bosch în România.

Grupul Bosch estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 176 de milioane de euro.  Bosch furnizează, la nivel global, 450.000 de tipuri de piese auto.

„În Maroc şi în Rusia nu s-a făcut altceva decât să se asambleze părţi componente fabricate în România.  Nu mai este nevoie de producerea componenetelor în România, acest lucru urmând să se facă în Rusia şi Maroc”, a declarat Brigitte Eble. „Pentru cifra de afaceri a întregului grup Bosch nu există nicio scădere, doar pentru Bosch România”, a adăugat Eble, care estimează o pierdere de 8-10 milioane de euro din cifra de afaceri.

“Anul 2011 a fost unul de succes în România pentru grupul Bosch. Rezultate excepţionale au înregistrat în special divizia de tehnologie auto şi centrul de comunicare”, a mai spus Brigitte Eble.
Evoluţia economică a concernului Bosch 2011/12
Chiar dacă situaţia economică mondială s-a deteriorat, în 2011, concernul Bosch a înregistrat o creştere importantă: vânzările au crescut cu 9 procente, atingând 51,5 miliarde de euro. Profitul înainte de impozitare a atins 2,6 miliarde de euro. În 2011, grupul şi-a întărit poziţia pe piaţă în toate cele trei domenii de activitate. Cel mai important dintre acestea, tehnologia auto, a obţinut 30,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creştere cu 8,2 procente faţă de anul precedent.
Sectorul de tehnologie industrială  a înregistrat în 2011 o creştere de 21 de procente, ajungând la 8 miliarde de euro – cea mai semnificativă creştere. Sectorul de bunuri de larg consum şi echipamente pentru construcţii a înregistrat în 2011  o creştere de 4,4 procente, înregistrând vânzări de 13,1 miliarde de euro. Ca urmare a evoluţiei favorabile a afacerii, în 2011, numărul angajaţilor Bosch la nivel global a crescut cu 19.000, ajungând la 302.500 de persoane la 1 ianuarie 2012.

În 2012, grupul Bosch se aşteaptă la o creştere a volumului de vânzări între 3 – 5 procente. Investiţiile s-au situat la un nivel ridicat, însumând peste trei miliarde de euro pentru mijloace fixe. „În 2012 vom investi aproximativ 4,6 miliarde de euro pentru dezvoltare şi cercetare, cu peste 400 de milioane de euro mai mult decât în 2011”, a declarat dr. Volkmar Denner, membru în conducerea companiei, responsabil de activităţile de cercetare şi dezvoltare. La 1 iulie 2012, Denner îl va înlocui pe Franz Fehrenbach în funcţia de preşedinte al Consiliului de conducere al grupului Bosch.