Compania RCS&RDS, filiala Digi Communication din România, a transmis recent că a cerut acordarea unei facilități suplimentare celei acordate în decembrie 2020, de 150 de milioane de euro, pentru dezvoltare.

Împrmut de 100 de milioane de euro pentru DIGI România

În data de 21 iulie, compania Digi România a semnat acordarea unui împrumut la termen în valoare de 500 de milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro. Mai mult, banii vor fi folosiți de societate pentru a acoperi cheltuieli de capital și în alte scopuri corporative, transmite BVB într-o informare. Mai mult, se pare că suma suplimentară nu a fost încă trasă, dar este disponibilă pentru un moment ulterior, atunci când situația o va cere.

Mai mult, Digi Spania a semnat pe 26 iulie un contract de facilitate pentru o durată inițială de trei ani și jumătate, cu posibilitatea de extindere până la cinci ani. Filiala din Spania va avea la dispoziție două împrumuturi la termen în valoare de 57 de milioane de euro, respectiv 65 de milioane de euro, dar și un împrumut de tip revolving în valoare de 10 milioane de euro. Banii vor fi folosiți în mai multe scopuri, inclusiv CAPEX și scopuri corporative generale, scrie economica.net.

DIGI a făcut împrumuturi și în iarnă

În luna decembrie 2020, compania a anunțat contractarea unor împrumuturi în valoare totală de de 150 de milioane de euro pentru RCS&RDS. Banii din împrumutul la termen, în valoare de 100 de milioane de euro, au fost folosiți de societate pentru refinanțarea unui contract de credit din 7 octombrie 2016. Cele 50 de milioane de euro din împrumutul revolving au fost folosite pentru cheltuieli de capital, investiții, scopuri corporative generale, sau capital de lucru (inclusiv împrumuturi intra-grup) al grupului Digi.

Profit de 14 milioane de euro la început de 2021

Digi Communications a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 14,1 milioane de euro, după ce în aceeași perioadă a anului trecut a înregistrat o pierdere netă de 56 milioane de euro.