Astfel, compania de telecomunicații le transmite clienților că renunță din luna aceasta la factura tradițională pentru cea în format electronic.

„Salut! Te anunțăm că, începând cu luna aceasta, factura ta Orange va fi disponibilă exclusiv în format electronic și o vei primi lunar pe e-mail. O poți accesa oricând și pe calculator, în My Orange sau din SMS-ul prin care te-am înștiințat de emiterea facturii”, se arată în mesaj.

Ca urmare a solicitării Capital.ro, reprezentanții Orange România au precizat că această notificare a fost transmisă către mii de clienți care primesc deja factura prin intermediul mail-ului. Această operațiune are ca scop o reducere a consumului de hârtie și sprijinirea clienților în adoptarea metodelor digitale de primire și plată a facturii.

„SMS-ul a fost transmis către câteva mii de clienți care primesc deja factura Orange și prin intermediul e-mailului. Pentru a le fi mai ușor să intre în posesia facturii în format digital, clienții o pot descarca direct din SMS sau o pot accesa din aplicația My Orange. Ne dorim să sprijinim clienții în adoptarea metodelor digitale de primire și de plată a facturii și, în același timp, să contribuim la reducerea consumului de hârtie. Acest tip de acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate socială a Orange România, cu scopul de reducere a impactului asupra mediului înconjurător.

Clienții au opțiunea de a păstra factura în format fizic.

Dematerializarea proceselor și eficientizarea consumului de resurse – în acest caz, cel de hârtie – înseamna parcurgerea unui drum lung, dar care ne ajuta pe noi toți, companii și clienți, să avem un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător”, a transmis Orange România.