Varianta Delta a pus America pe jar! Mai multe restaurante de tip fast-food din Statele Unite, foarte populare în această ţară, au decis să închidă zonele interioare sau să limiteze orele de funcţionare.

Decizia luată de McDonald’s în Statele Unite

Printre acestea se numără şi lanţul McDonald’s. La începutul anului trecut, lanţul de restaurante închisese temporar spaţiile interioare în aproape toate locaţiile din SUA, însă a redeschis 70% dintre ele până luna trecută.

Pe 28 iulie, reprezentanţii McDonald’s anunţau că vor deschide aproape toate restaurantele până la Ziua Muncii, în cazul în care infectările cu COVID-19 nu vor mai creşte în SUA, relatează agenţia Reuters, potrivit news.ro.

Totuşi, săptămâna trecută, McDonald’s i-a instruit pe francizaţi cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia pentru a-şi închide din nou spaţiile interioare în zonele în care varianta Delta se răspândeşte rapid.

Preşedintele McDonald’s SUA, Joe Erlinger: “Avem un sentiment mult mai profund al acţiunilor care fac diferenţa pentru siguranţa echipelor şi echipajelor noastre de restaurante.”

Directorii McDonald’s au recomandat francizaţilor, în cadrul unei conferinţe telefonice ce a avut loc miercurea trecută, să ia în considerare închiderea spaţiilor interioare în comitatele unde cazurile de COVID depăşesc 250 la 100.000 de persoane în medie pe parcursul a trei săptămâni.

Închiderile preconizate sunt mai puţine faţă de primăvara anului trecut

Deocamdată nu se ştie câte locaţii au închis spaţiile interioare sau ar putea face acest lucru în curând.

Închiderile preconizate sunt mai puţine decât numărul celor închise în primăvara anului 2020, când pandemia a lovit pentru prima dată Statele Unite.

“Monitorizăm îndeaproape impactul variantei Delta şi ne-am reunit recent împreună cu francizaţii noştri pentru a sublinia protocoalele de siguranţă existente, pentru a consolida prima abordare a oamenilor noştri şi pentru a oferi actualizări privind creşterea cazurilor din ţară”, este poziţia oficială a lanţului de restaurante.

Sursa foto: Dreamstime