Veste bună pe piața muncii. O mare companie să o mega lovitură. Mai exact, McDonald’s deschide 50 de restaurante noi și angajează 20.000 de persoane. Compania recrutează zeci de mii de oameni și va deschide zeci de restaurante noi în Marea Britanie și Irlanda, transmite Mirror.

Lanțul de fast-food a anunțat că are ca scop angajarea mai multor oameni și înființarea noilor francize în anul următor. Totodată, compania a declarat că noile posturi nu înlocuiesc locurile de muncă pierdute la începutul pandemiei de coronavirus.

Directorul executiv Paul Pomroy a spus că „este fantastic să poți oferi șansa a 20.000 de persoane de a lucra cu noi”.

„Fără îndoială, pandemia a avut un impact uriaș asupra oportunităților de angajare a multor oameni. Este o mare responsabilitate, iar mișcările pe care le-am anunțat astăzi reflectă angajamentul nostru de a continua să inovăm și să investim în comunitățile și economiile locale pe care le deservim”, comentat acesta.

Ce se întâmplă cu McDonald’s  România

Afacerile McDonald’s în România au scăzut anul trecut cu 8% în contextul pandemiei de Covid-19 care a afectat puternic piaţa de restaurante din toată lumea. Astfel, compania a ajuns la vânzări de puţin sub 180 mil. euro, faţă de peste 194 mil. euro înaintea pandemiei, con­form datelor din raportul grupului.

„McDonald’s este unul dintre cei mai importanți angajatori din România. Continuăm planurile de investiții în oameni și dorim să repornim procesele de recrutare. Avem oportunități interesante de muncă, astfel încât căutăm colegi noi în mai multe orașe din țară, oferindu-le un program de carieră ușor de urmat pentru promovarea rapidă în funcții de conducere. De exemplu, un Manager Trainee are șansa de a lucra pe o poziție managerială în aproximativ nouă luni, dacă urmează pașii planificați împreună cu coordonatorul său”, declara, la un moment dat, Irina Ignătescu, director de resurse umane Premier Restaurants România.

Din poziția de cel mai mare prim angajator din lume, McDonald’s are o cultură organizațională bazată pe progres, integrare locală și diversitate. Cu peste 5.000 de angajați, echipa McDonald’s din România este diversă și oferă oportunități de muncă tuturor.