Duminică, 30 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a explicat că Guvernul României nu va putea renegocia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) până în 2023.

„Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este exclus să demarăm orice demers de renegociere, până în 2023, când va fi prima oportunitate în acest sens.

Trebuie să ne concentrăm pe atingerea ţintelor şi jaloanelor, pentru ca românii să poată beneficia de miliardele de euro de care avem nevoie pentru susţinerea economiei şi ridicarea nivelului de trai.”, a spus acesta.

Ce se întâmplă cu reforma pensiilor?

În contextul actual, Dan Cărbunaru a explicat că, reforma pensiilor este un obiectiv cât se poate de important în PNRR. Acesta a subliniat că atenția guvernanților este pe românii care, după o viață muncă, trebuie să beneficieze de un venit lunar decent.

„Aşa cum premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat, vineri, în conferinţa de presă susţinută alături de secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, reforma pensiilor este un obiectiv cât se poate de important, iar, la nivelul Guvernului, atenţia trebuie să se concentreze astfel încât românii să beneficieze, după o viaţă de muncă, de un venit care să le permită să ducă un trai decent”, a declarat acesta.

Dan Cărbunaru: Reforma pensiilor este o ţintă din PNRR

De altfel, acesta a reamintit că, încă de la prima întrunire a Comitetului Interministerial pentru PNRR, un subiect important al discuțiilor a fost reforma pensiilor.

„Ca atare, este o ţintă din PNRR, intră în ansamblul de reforme pe care Guvernul trebuie să le facă, astfel încât să poată să atragă banii pe care îi avem la dispoziţie prin acest program. Vom continua să acordăm toată atenţia necesară, astfel încât această reformă să se îndeplinească”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului României.