Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, afirmă că obligația declarării veniturilor aparține prestatorului de serviciu. Referirea se face la îndemnul Fiscului către miri de a declara relațiile comerciale avute la organizarea nunții.

”Nu îmi place sistemul acesta de delațiune” a declarat vineri preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

El a fost întrebat dacă, în opinia sa, acţiunea ANAF cu formularele trimise tinerilor căsătoriţi respectă libertăţile şi independenţa. Tăriceanu a ținut să precizeze că are „simpatii pentru toată lumea și pentru tinerii căsătoriţi”.

Poziția șefului ALDE vine după ce Fiscul a cerut tinerilor căsătoriți nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari, pentru a afla câți bani au încasat acestea la organizarea nunților.

Inițiativa Fiscului suprinde în condițiile în care România se pierd miliarde de euro din evaziunea fiscală în domeniul TVA sau în urma optimizărilor fiscale la care recurg companiile multinaționale prezente în România.