Compania a vândut astăzi pe piaţa contractelor bilaterale administrată de OPCOM 11 pachete de 43.800 MWh, livraţi în bandă, în valoare totală de 108,4 milioane de lei către E.ON Energie, Electrica Furnizare, Enel Energie Munteania şi CEZ Vânzare. 

“Odată cu încheierea celor 11 tranzacţii, numărul licitaţiilor încheiate de către Hidroelectrica pe bursa de energie administrată de OPCOM ajunge la 52, totalizând o cantitate de 2.098.865 MWh, în valoare de 479.059.494 lei (106 milioane euro), la un preţ mediu de 228 lei/MWh. De la deschiderea insolvenţei, compania a realizat pe piaţa concurenţiala venituri cu cca. 45,7 milioane euro mai mari, decât dacă ar fi vândut aceeaşi cantitate de energie către traderi, cu preţul de 130 lei/MWh”, se menţionează într-un comunicat al Hidroelectrica.

Potrivit lui Remus Borza, reprezentantul EURO INSOL, administrator judiciar al Hidroelectrica, diferenţa dintre preţul cu care Hidroelectrica vinde acum energia produsă şi preţul din vechile contracte cu traderii, se menţine în jurul valorii de 100 lei/MWh astfel încât  veniturile suplimentare obţinute contribuie substanţial la îmbunătăţirea indicatorilor economico-financiari ai societăţii.