Începand cu 29 mai, în fiecare marţi, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa vor ateriza cursele care îi vor aduce pe turiştii nemţi care şi-au rezervat din timp vacanţa la Saturn sau Mamaia. Anul acesta, Nekerman a decis să-şi cazeze turiştii la 12 hoteluri de pe riviera românească. "Avem deja 3.500 de turişti înscrişi pentru vara aceasta, ne aşteptăm la un număr de 5.100 de turişti germani. Ne aşteptăm în termen de 5-6 ani să aducem pe sezon aproximativ 50.000-60.000 de turişti străini", spune Alexander Wrede, reprezentantul Thomas Cook-Neckermann. Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre turişti au ales sudul litoralului.

Ce-au ales nemţii

Valoarea medie a pachetului turistic plătit de nemţi este de 380 de euro pentru o săptămână, cu demi-pensiune. Potrivit Karpaten Turism, partenerul de incoming pentru România al Thomas Cook – Neckerman, cea mai ieftină vacanţă pe litoralul românesc a fost de 299 de euro pentru o săptămână, în regim demi-pensiune, iar cea mai scumpă a fost de 650 de euro pentru 14 zile, all inclusive. "Am reuşit să convingem 2 hotelieri de pe litoral să introducă all inclusive pentru turiştii nemţi, Amiral şi Europa Hotel pentru că germanii vor all inclusive, vor sejur de 14 zile", spune Alexandru Mărginean,  directorul agentiei. Anul trecut, Karpaten a adus în Romania circa 121.000 de turişti străini.

De ce litoralul românesc

"România se poate vinde doar prin pret", spun reprezentanţii celor 2 agenţii. Asta este şi motivul pentru care germanii au ales litoralul nostru. Chiar şi la preţurile bune practicate de agenţie, în ochii multora, litoralul încă este scump."România este mai scumpă decât Tunisia (destinaţie aflată iar pe val în Germania n.red)", spune Anca M, turist german, ajunsă ieri la Constanţa. A plătit 390 de euro pentru un sejur de o săptămână, cu mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele din sudul litoralului. A făcut compromisul pentru că vroia ca fiul ei să vadă ţara în care s-a născut mama sa.
Hilda V. este de altă părere. Iubeşte România, deşi spune că a venit pentru prima oară la Constanţa. Ce-i drept, a plătit spre 500 de euro pentru un sejur de 14 zile în Eforie. A cumpărat pachetul din decembrie şi l-a luat cu reducere de 25%.