Raiffeisen Bank International (RBI) a fondat singură filiala din România în 1998 .

'Prin urmare, nu există niciun risc pentru deprecieri de active', a declarat Sevelda într-un comunicat de presă. Acesta a adăugat că în 2013 divizia Raiffeisen Bank din România a înregistrat un profit după taxe de 100 de milioane de euro.

'Ne aşteptam ca acolo să înregistrăm un profit şi acest an', a subliniat Sevelda.

Separat, o purtătoare de cuvânt de la Raiffeisen Bank International a declarat că, spre deosebire de Erste Group, RBI nu se aşteaptă în acest an la probleme în ceea ce priveşte filiala din România.

'Afacerile noastre din România se dezvoltă în mod pozitiv aşa că aceasta nu este o problemă pentru noi', a spus purtătoarea de cuvânt.

Erste Group, proprietarul BCR, a anunţat că în acest an se aşteaptă la creşterea costurilor de risc până la 2,4 miliarde de euro, de la 1,7 miliarde de euro cât estima anterior, din cauza provizioanelor mai mari din Ungaria şi România, ceea ce va face ca în 2014 Erste să înregistreze o pierdere netă de 1,4-1,6 miliarde de euro.

În România, Raiffeisen Bank are, în prezent, peste două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de clienţi IMM-uri şi 7.500 de companii. În 2013 banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012.

AGERPRES