Lichidul respectiv este zer și este plin de proteine. Acesta ajută la păstrarea în condiții optime a compoziției iaurtului, astfel încât acesta să fie bun de consumat chiar și la câteva zile după ce a fost deschis.

Zerul este format mai ales din apă și săruri minerale și este bogat în calciu și fosfor, motiv pentru care nu ar trebui să-l îndepărtăm, explică nutriționista Isabel Artero. Aceasta recomandă ca zerul să fie băut sau amestecat cu iaurtul.

Iaurtul în sine este o alegere excelentă în orice dietă

Iaurtul conține o combinație de lactoză, potasiu, calciu, probiotice și proteine, toate extrem de importante pentru menținerea sănătății oaselor și a inimii.

Iaurtul în sine este o alegere excelentă în orice dietă, deoarece susține sănătatea digestivă, întărește sistemul imunitar, oferă proteine ​​esențiale organismului și include io cantitate mare de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12, calciu și vitamina D.

Zerul din iaurt oferă un impuls nutrițional mai mare

Zerul din iaurt oferă un impuls nutrițional și mai mare. Și chiar dacă va face iaurtul puțin mai cremos, nu-i va schimba aroma.

Dacă însă nu vă place zerul din iaurt, dar nu vreți să-l aruncați, puteți transfera aceleași beneficii nutriționale într-un smoothie sau o supă. Un utilizator de Twitter a recomandat chiar să fie turnat în ceai în loc de lapte.

Dacă totuși nu suportați aspectul zerului format deasupra iaurtului, cumpărați iaurt grecesc. O parte a procesului său de producție strecoară mare parte din excesul de zer pentru a-i oferi o textură mai groasă.

Consumul de iaurt poate atenua simptomele alergiilor de sezon datorită capacității de a influența reacția organismului în prezența alergenilor. De asemenea, susține sistemul imunitar, sănătatea vaselor de sânge și ajută la menținerea în parametri normali a nivelului trigliceridelor, tensiunii arteriale și implicit, a vieții sexuale de calitate.

Iaurtul jută la buna funcționare a colonului și chiar poate scădea riscul de cancer de colon. Un iaurt dimineața ameliorează și balonarea, simptom cu care se confruntă multe persoane după mese copioase sau după combinații alimentare nepotrivite.

Cu siguranță, toată lumea știe că iaurtul poate fi un mic dejun sănătos în combinație cu musli sau fructe, dar poate fi savurat și ca gustare cu o linguriță de miere sau la cină, lângă o salată de sezon.