Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) a făcut un anunț important care îi vizează pe cei din SUA. Astfel, instituția a anunțat ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat deja de două ori. Agenţia Americană a Medicamentului a informat că persoanele al căror sistem imunitar este slăbit vor putea primi a treia doză de vaccin anti-Covid. Motivul este de a le proteja contra bolii. Pacienții cu transplant de organe se află printre beneficiari.

„Celelalte persoane care au făcut schema completă de vaccin sunt protejate şi nu au nevoie de o doză suplimentară de vaccin anti-Covid”, a declarat Janet Woodcock, director interimar al agenţiei, prin intermediul unui comunicat.

„Ţara a intrat într-un nou val al pandemiei de Covid-19 şi FDA este conştientă pe deplin de faptul că persoanele cu imunitate scăzută sunt expuse riscului de a contracta o boală gravă”, a mai spus Woodcock.

SUA, lovită din plin de varianta Delta

Mai mult de 619.000 de persoane au murit în Statele Unite din cauza Covid-19 iar numărul de cazuri de infectare a crescut în ultimele luni din cauza răspândirii variantei Delta.

Și în Europa se ia în calcul o astfel de variantă. Numeroase ţări europene vor organiza campanii de vaccinare pentru un al treilea rapel pentru persoanele în vârstă sau vulnerabile. Potrivit Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMA), este încă prea devreme să se evalueze durata protecţiei vaccinale. Instituția a spus că informaţiile nu sunt suficiente pentru a recomanda o a treia doză de vaccin contra Covid-19.

Franţa și Germania şi-au anunţat intenţia de a administra începând din septembrie un rapel al vaccinului persoanelor vulnerabile, cum sunt pensionarii. În Statele Unite, aceeaşi melodie din partea principalului expert american în maladii infecţioase ascultat de CasaAlbă, Anthony Fauci, care recomandă o a treia doză pentru persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Mai multe studii indică o posibilă scădere a imunităţii în timp la persoanele vaccinate.

Sursă foto: Dreamstime