"Nu, nu cumpăr acest tip de acţiuni. De obicei sunt foarte, foarte scumpe. Multor oameni le place să cumpere astfel de acţiuni, dar mie nu", a declarat directorul executiv al companiei de investiţii Roger Holdings, pentru canalul de televiziune american CNBC.

Wall Street Journal citează surse care susţin că miercuri Facebook va înainte documentele pentru o ofertă publică iniţială, estimată a fi una din cele mai mari listări de pe bursa americană şi care va duce valoarea de piaţă a companiei la circa 100 miliarde de dolari.

Gigantul social media speră să atragă 10 miliarde de dolari prin IPO, caz în care Facebook s-ar situa pe locul al patrulea în rândul IPO-urilor derulate de companii americane, după Visa, General Motors şi AT&T Wireless. Ar fi cea mai mare ofertă a unei companii IT, detronând Google, care a atras 1,9 miliarde de dolari în 2004, la o valoare a companiei de 23 miliarde de dolari. Dacă în urma listării valoarea Facebook se va situa la 100 de miliarde de dolari, ar fi aproximativ la egalitate cu McDonald’s şi cam de două ori mai mică decât cea a Google.  

Rogers estimează că un IPO în această săptămână ar fi o decizie înţeleaptă pentru Facebook. "S-a demonstrat de multe ori că vânzătorii sunt, de obicei, mai inteligenţi decât cumpărătorii şi că ei ştiu care este cel mai potrivit moment pentru a vinde", spune investitorul.

Deşi susţine că este interesat de investiţii în companiile din sectorul tehnologic, Rogers nu deţine multe astfel de acţiuni. "Sunt interesat de tehnologie într-o formă sau alta, dar nu mă imaginez cumparand astfel de acţiuni. Sunt cam fierbinţi în aceste zile, de altfel aşa sunt de vreo două-trei luni, de aceea am puţine. Nu cumpăr acţiuni scumpe", a explicat investitorul.