După animația „Cei șase super eroi” (Big Hero 6), sezonul filmelor în T IMAX continuă cu „Ascensiunea lui Jupiter”, cu premiera în 6 februarie, și cu alte două producții mari: „Chappie” și „Insurgent”, care debutează pe marele ecran în luna martie. Proiecțiile din sala T IMAX la Cinema City folosesc o tehnologie unică în România. Ele creează atat de bine impresia că te afli în mijlocul actiunii fiindcă, față de un film în format clasic 2D, imaginile suntcu 40% mai clare și cu 60% mai luminoase, iar sunetele, de 10 ori mai dinamice.

Cum se văd filmele în format IMAX

Într-un cinematograf de tip IMAX, ecranul se întinde de la podea la tavan și de la un perete la altul și are o formă diferită, nu este doar mailat, ci și mai curbat, lucru care creează o experiență deimersie, indiferent de locul ocupat în sală.

Tehnologia IMAX a revoluționat și experiența 3D, oferind imagini care nu pot fi surclasate din punct de vedere al strălucirii și clarității, prin folosirea a două proiectoare care trimit imagini separate pentru ochiul stâng și pentru ochiul drept, spre un ecran acoperit cu vopsea argintie, cu reflexivitate crescută. Ochelarii 3D separă imaginile, astfel că ochiul stâng și cel drept văd imagini diferite, pe care creierul le combină ulterior, oferind cea mai realistă experiență IMAX cu putință.

Biletul pentru un film proiectat cu ajutorul tehnologiei IMAX costă cu puțin mai mult față de biletul la același film în format digital.