Cu toate acestea, în timp, prin numeroase sacrificii și economii, devine posibil să reușim să obținem propria locuință. În cea mai mare parte, facem asta prin împrumuturi bancare și alte metode astfel încât să putem plăti încă de la început o parte din valoarea clădirii.

Cum un liceu sau o facultate precum și un nou loc de muncă ne împing să mergem în alte orașe decât cele natale, în mod clar că apelăm la soluția închirierii sau alegem să stăm la un cămin de elevi sau studenți. Există desigur și cei mai norocoși, care dispun încă de la început de o locuință, a lor sau a parinitilor, care mai apoi să le revină lor în întregime. Și în aceste cazuri însă, schimbarea să poate interveni într-un anumit moment al vieții.

Întemeierea unei familii, apariția unuia sau mai multor copii, nevoia de mai mult spațiu, sunt doar câteva dintre motivele pentru care oamenii se decid să își schimbe locuință cu una mai spațioasă sau care altervativ, să se afle într-o zonă mai bună pentru ei.

Atât atunci când stăm cu chirie cât și atunci când locuim în propria casă, o problemă cu care ne confruntăm, poate că țoață viață, este spațiul. Chiar și daca suntem o persoana care nu are neapărat nevoie de mult spatiu liber în locuință, pe măsură ce adunam noi și noi lucruri, atât utile cât și mai puțin utile, și puținul spațiu liber de care am fi dispus, se umple.

Și desigur, ne este cu adevărat greu să renunțam la vreunul dintre lucrurile adunate, în special daca vorbim de cadouri sau obiecte cu o însemnătate personală.

Și totuși, trebuie găsit în acest sens o soluție prin care să ne recăpătam spațiul liber din locuință. Iar, dacă la casă ar fi mai ușor, având posibilitatea construirii unui spațiu de depozitare special pentru asta, la apartament nu putem face asta.

Revenind la ideea de schimbare a locuinței, în toate formele sale, și aici avem nevoie fie de un spațiu temporar în care să putem pune toate lucrurile pe care le luăm cu noi, fie de mijloace de transport suficient de spațioase și pe care să le putem avea la dispoziție atât cât este nevoie.

Cu toate acestea, cele mai multe firme care ne pot ajuta cu transportul oferă servicii limitate sau la prețuri foarte mari pentru perioade mai lungi de timp. Și desigur, nu ne putem permite să cheltuim atât de mult dat fiind faptul că o să ajungem mai mult că sigur să investim o grămadă de bani în noua locuință.

Pe lângă acesta, un alt exemplu în care am putea avea nevoie de un spatiu suplimentar de depozitare este removarea sau curățenia generală. Și în acest caz, dorim să ferim obiecte de mobilier și decorative, electronice și electrocasnice de umezeala, vopasea, praf și alte aspecte ce le pot afecta. Le putem desigur acoperi însă nu încape îndoială că tot ar fi nevoie să le mutam de colo colo sau că ne vor sta deseori în cale. Și atunci când vopsim sau modificăm pereții, este bine să avem la dispoziție cât mai mult loc liber posibil.

Luând în calcul toate exemplele mai sus menționate, soluția optimă, atât de scurtă cât și de lungă durata, este adusa se firmele care oferă spre închiriere spații de depozitare. Acestea exista acum în toate marile orașe din țară și nu numai. Avem astfel la dispoziție spatii depozitare in Bucuresti, în condiții foarte bune și la preturi foarte accesibile.

Acestea sunt numite în mod tradițional boxe de depozitare sau containere de depozitare. Pot avea diverse dimensiuni și astfel, clienții le pot alege pe cele care se încadrează cel mai bine în volumul util de care au nevoie.

O persoană poate depozita aproape orice într-un astfel de spațiu, în afară de alimente, plante sau animale precum și alte lucruri ce pot lasă mirosuri neplăcute sau se pot strica. Nu exista o limita de volum și greutate, având posibilitatea de a umple boxa în totalitate. La această metodă apelează chiar și unele firme, care își păstrează aici anumite echipamente și accesorii precum și documente.

Un spatiu de boxe de depozitare este realizat astfel încât să reziste la apa și să fie chiar și ignifug, să ofere o buna circulație a aerului, intimitate și siguranță conținutului, atât împotrivă dăunătorilor precum insect sau rozătoare precum și a încercărilor de furt, fapt pentru care exista atât sisteme de supraveghere video și agenți de paza cât și în unele cazuri, sisteme de alarmă.

Există și anumite perioade pe care o boxă sau chiar mai multe, pot fi închiriate. De asemenea, aceasta se poate prelungi daca este nevoie. În timpul perioadei de închiriere, la aceasta vă avea acces doar persoane căreia îi este închiriată și totodată, această persoană poate avea acces oricând la boxa închiriată.

Ne putem gândi așadar că și la o locuință pe care o avem în chirie, la care avem acces neîngrădit și în care putem face ceea ce vrem. Astfel, chiar și dacă timpul liber ne permite doar că noaptea sau la ore târzii să mergem acolo, este absolut în regulă.