Achiziţionarea de pe piaţă a unei cantităţi de aproximativ 11 milioane livre (4.989 tone) de brânză anunţată marţi de USDA se adaugă subvenţiilor în valoare de 11,2 milioane de dolari pentru producătorii de lactate anunţate la începutul acestei luni. Cu toate acestea, organizaţiile care fac lobby pentru producătorii de lactate au cerut USDA să facă achiziţii de pe piaţă în valoare de până la 150 de milioane de dolari. 

"Înţelegem că producătorii de lactate trec printr-o perioadă dificilă din cauza condiţiilor de pe piaţă iar băncile de alimente continuă să înregistreze cereri de ajutor", a declarat secretarul american al Agriculturii, Tom Vilsack, într-un comunicat de presă. 

O combinaţie între o ofertă abundentă şi o cerere mondială scăzută i-a afectat pe fermierii din întreaga lume în ultimii ani. Uniunea Europeană a fost nevoită să adopte două pachete de sprijin în valoare de un miliard de euro care includ şi stimulente pentru reducerea producţiei. În Noua Zeelandă, fermierii au început să reducă şeptelul din cauza preţurilor scăzute iar USDA estimează că producţia anuală de lapte din această ţară va scădea cu 2% în 2016. Această situaţie a determinat Banca Centrală din Noua Zeelandă să supună la teste de stres principalele bănci în condiţiile în care industria lactatelor este responsabilă pentru 10% din creditele bancare. Agerpres